Slående vacker takhöjd
Orangeriet & växthusen
Orangeriet i barockparken uppfördes 1850. Det var Carl Jedvard Bonde som lät uppföra det till minne av förvaltare Anders Lidstrand. Till skillnad från de flesta orangerier i Sverige används fortfarande detta orangeri till sitt ursprungliga syfte, nämligen vinterförvaring av exotiska växter.
Orangeriet är vanligtvis stängt, men visas upp under bokade guidningar. Växthusen på Ericsberg har anor ända tillbaka till 1700-talet. Troligen uppfördes det ett orangeri på växthuskullen redan på mitten av 1700-talet. Någon gång i början av 1800-talet tillkom sedan de växthus som ligger nedanför det f.d. orangeriet. Växthusen är ett unikt exempel på den självhushållningskultur som fanns på de stora godsen förr, då man skulle ha egen odling av exotiska frukter och bär. Större delen av sådana växthus är idag försvunna, eller är på väg att falla ihop. Växthusen på Ericsberg har tack vara kontinuerlig omvårdnad skonats detta öde, och kan tack vare detta visa upp en växtskatt som få har.
Här finns bevarade fikonträd från mitten av 1800-talet och vad som troligen är bland Sveriges äldsta persikoträd, från sent 1800-tal. Här bedrivs än idag odling av frukter, grönsaker och kryddor. Växthusen är vanligtvis stängda, men visas vid bokad guidning.