Drömmar som blir sanna

Bröllop

Drömmer Ni om att gifta Er i en sagolik slottsmiljö? På Ericsberg kan drömmen bli sann. Vi på Ericsberg genomför ett begränsat antal unika bröllop varje år med slottet och Ericsbergssjön som kuliss.

Hos oss kan du hyra kapell, boende och festlokaler i en kulturhistorisk miljö för att skapa en magisk känsla till ditt bröllop. Våra lokaler och rum håller en hög standard och kompletteras med ett helt nyrenoverat restaurangkök.

Önskar ni vigas i det gamla slottskapellet, i orangeriet med sin pampiga takhöjd eller kanske i den grönskande slottsparken? Valet är Ert! Ni har tillgång till lokalerna över en helg med start på fredagen för att ställa iordning lokaler och uteplatser. Kanske önskar Ni ha en fest för de närmsta på fredagkvällen, eller så blir det ett mysigt mingel med uppladdning inför Er stora dag.

På lördagen äger vigseln rum och efterföljs av festligheter på kvällen och natten. Söndagen ägnas åt sovmorgon, öppnande av bröllopsgåvor och kanske en trevlig brunch?

Nora Lund

Nora Lund

Besöksverksamhetsansvarig

Håll ditt drömbröllop

Slottsbröllop på Ericsberg Slott

Ericsberg Slott, beläget i Sveriges hjärta, erbjuder par en fantastisk upplevelse av ett slott bröllop. Med rötter som sträcker sig tillbaka till 1600-talet, kombinerar denna plats historisk charm med en oslagbar romantik. När du utforskar de vidsträckta 16 000 hektaren blir förtrollningen av att anordna ett bröllop på ett så majestätiskt slott tydlig.

Oavsett om ni utbyter löften i det heliga slottskapellet, under det höga taket i orangeriet, eller mitt i den frodiga lugnet i slottsparken, ser Ericsberg till att varje stund blir oförglömlig. Med den natursköna Ericsbergssjön som pittoresk bakgrund och toppmoderna faciliteter, inklusive ett nyligen renoverat restaurangkök, är ert slottsbröllop dömt att bli både magiskt och minnesvärt.

Komplett bröllopspaketupplevelse – Hur kan vi hjälpa er?

Upptäck charmen av ett skräddarsytt bröllop i Sörmlands kronjuvel, Ericsberg Slott. Även om vi inte erbjuder standardiserade paket, säkerställer vår dedikation till personlig anpassning att varje par formar sin unika drömdag.

Med hyra av våra utsökta lokaler ges par möjligheten att forma sitt firande. För de som söker assistans är vårt team tillgängligt för att hjälpa till med allt från bartenders och catering till hårstyling och blomsterarrangemang vid förfrågan.
Oavsett om du vill göra allt själv eller behöver hjälp från oss betyder ett bröllopspaket i Sörmland på Ericsberg Slott att er dag blir precis rätt.

Ditt eget slott i Sörmland – för hela helgen

Beläget mitt i de frodiga landskapen i Sörmland har detta slott stått som ett vittnesbörd om tid och elegans sedan sina ursprung på 1600-talet. Med sin djupt rotade historia, från Gyllenstierna-familjen till Bonde-ätten, har Ericsberg Slott i Sörmland sett tidsåldrar utvecklas men ändå förblivit ett konstant tecken på storslagenhet.

Idag står det inte bara som ett slott i Sörmland, utan som en symbol för regionens rika kulturella arv. Dess vidsträckta 16 000 hektar omfattar skogsland, gröna fält och den vackra Ericsbergssjön. Här kommer historien inte bara ihåg; den återupplevs.

Slottsweekend i Sörmland med overnatning

När ni anordnar ert bröllop på Ericsberg Slott i Sörmland har ni och era gäster möjlighet att övernatta i flyglarna framför slottet. Idealiskt för de som önskar förlänga festligheterna eller helt enkelt njuta av slottets atmosfär lite längre.

Slottets fest- och matsal kan ta emot upp till 120 gäster.

För övernattning erbjuder Ericsberg Slott 16 dubbelrum och 5 enkelrum, vilka ingår i priset när man hyr lokalerna.

Ni har tillgång till lokalerna över en helg med start på fredagen för att ställa iordning lokaler och uteplatser. Lördagen är reserverad för era löften och den stora festen med vänner och familj. När söndagen rullar in, unn er själva glädjen av att sova ut, glädjen av att öppna bröllopsgåvor och kanske en brunch för att avsluta alltihop.

Enkelt att nå Ericsberg Slott från nära städer.

Efter Slottsbröllopet med övernattning kan gästerna njuta av bekvämligheten med Ericsberg Slotts strategiska läge, anmärkningsvärt tillgängligt från större städer. – Säkerställer att dina gäster kan närvara på din speciella dag utan några logistiska problem.

 

  • Från Stockholm: ≈ 1 timme 30 minuter.
  • Från Norrköping: ≈ 1 timme 15 minuter.
  • Från Nyköping: ≈ 1 timme.
  • Från Örebro: ≈ 1 timme 30 minuter.
  • Från Eskilstuna: ≈ 1 timme 15 minuter.
  • Från Västerås: ≈ 1 timme 30 minuter.

Förfråga och boka ert bröllop på Ericsberg Slott

Drömmer ni om ett slottsbröllop här i Sörmland?

Våra samordnare väntar på ert samtal. Med Ericsberg Slotts majestätiska atmosfär och er vision, lovar vi ett oöverträffat bröllop.